‘FIOD valt binnen bij webwinkel Neckermann’

De opsporingsdienst zou een inval hebben gedaan bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen in Naarden. De directeuren zouden zijn meegenomen voor verhoor.

Foto Remko de Waal/ANP

Opsporingsdienst FIOD heeft een inval gedaan bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen in Naarden. Dat zouden verschillende bronnen hebben bevestigd tegenover RTL Z. De directeuren van Readen en Neckermann.com zouden zijn meegenomen voor verhoor. De andere personeelsleden werden volgens de bronnen tijdelijk vastgehouden in het pand en ze moesten hun telefoons inleveren.

De FIOD kan de berichtgeving van RTL Z niet bevestigen. Wel verwijst een woordvoerder naar een bericht van de FIOD waaruit blijkt dat de opsporingsdienst maandag zes verdachten heeft aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen van ruim 5 miljoen euro.

Ook werd een pand in Naarden doorzocht, waar Neckermann.com en moederbedrijf Readen dus zijn gevestigd. Daarnaast werden bedrijfspanden en woningen doorzocht in Almere, Drachten, Hilversum, Loosdrecht en Lunteren. Ook waren er maandag doorzoekingen in ‘s-Gravenvoeren in België.

Twitter avatar FIOD FIOD Verschillende doorzoekingen en 6 aanhoudingen in strafrechtelijk onderzoek naar #witwassen van ruim 5 miljoen euro.
https://t.co/PoNrBjG11E

Grote sommen contant geld

Het onderzoek naar witwaspraktijken startte de FIOD na meldingen over contante stortingen. “Verdachten en hun bedrijven hadden de beschikking over grote sommen contant geld, terwijl het vermoeden bestaat dat daar geen legale inkomsten tegenover staan”, schrijft de FIOD.

De aangehouden verdachten zijn vier mannen (28 tot 64 jaar) en twee vrouwen van 59 en 76 jaar.