Explosie en grote brand in Rotterdam

In het centrum van Rotterdam is een grote brand uitgebroken in een horecagelegenheid. Aan de brand ging een explosie vooraf.

Foto ANP Ginopress

In een horecagelegenheid in Rotterdam woedde dinsdagavond een grote brand. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging aan de brand een explosie vooraf, die door omstanders is gehoord. De appartementen boven de horecagelegenheid, een shishalounge aan de Wijnhaven in het centrum van Rotterdam, zijn ontruimd.

Er werd een NL-alert uitgegeven, waarin omwonenden is verzocht binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. De brand is intussen grotendeels gedoofd, meldt Rijnmondveilig.

Weggeblazen voorgevel

Onze verslaggever Casper van der Veen is ter plekke en zegt:

“Het logo van de getroffen shishalounge hangt nog intact boven de deur, maar dat is ook alles. De gevel van de uitspanning is volledig weggeblazen. De garage en appartementen erboven zijn duidelijk gehavend. De brand lijkt inmiddels geblust, maar politie en brandweer zijn nog altijd met veel man aanwezig en hebben de hele omgeving afgezet. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen wanneer de bewoners van de appartementen weer naar binnen mogen.”

Het deel van het gebouw waar de shishalounge zit, bestaat uit ongeveer vijf verdiepingen. De eerste twee verdiepingen boven de lounge zijn een parkeergarage. Bij het complex hoort ook een woontoren van ongeveer honderd meter hoog.

Iedereen is veilig naar buiten gekomen. Een aantal mensen is ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel. Rondom 01.00 uur gaf de brandweer met het sein ‘brand meester’ aan dat de brand onder controle was.

Laatste update van dit bericht was om 01:23

    • Jurriaan van Eerten