Expansie

HEMA wil ook in Oostenrijk voet aan de grond krijgen

Winkelketen Hema opent komend voorjaar zijn eerste winkels in Oostenrijk. Het gaat om twee winkels in het centrum van Wenen. HEMA is inmiddels actief in zeven landen. Behalve in de Benelux heeft het bedrijf ook winkels in Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In Spanje en het VK is de winkelketen, net als in Oostenrijk, gevestigd in de grote steden. Na Barcelona, Madrid en Londen onderzoekt Hema ook openingen in andere steden; ook in Duitsland komen er nog winkels bij. In 2018 denkt Hema in totaal 35 nieuwe winkels te openen. Momenteel telt de winkelketen in alle landen bij elkaar meer dan 700 winkels. In het buitenland trekt Hema relatief jonge klanten met huishoudelijke producten, maar ook Nederlandse producten als stroopwafels en ontbijtkoek. (ANP)