Recensie

Echt leuk wil Nederlandse variant op Spy Kids-reeks niet worden

Kinderfilm

‘De familie Slim’ is een Nederlandse variant op de Spy Kids-reeks, met een toefje ‘Ghostbusters’. Maar dan vele malen flauwer en kluchtiger.

Matheu Hinzen als Max Slim, een jonge uitvinder.

De eerste vijf minuten van jeugdfilm De familie Slim bevat al drie boodschappen: dat je nooit moet opgeven, dat de oplossing altijd binnen handbereik ligt en dat falen niet erg is. De lesjes zijn gericht aan Max Slim, een jonge uitvinder, evenals zijn ouders en vloggende zusje Vera. Alleen, Max is er niet zo goed in. Veel van zijn vindingen, zoals de boomerangbal, mislukken waardoor zijn gevoel van eigenwaarde laag is. Dus besluit hij thuis te blijven als de rest van de familie naar uitvindersbeurs Inventicon gaat. Als zij worden ontvoerd door concurrerende uitvinder Elon Teslison is het aan Max om zijn familie te redden. Zijn buurmeisje Aiza („quantummechanica is niet echt mijn ding”), Elons dochter, helpt hem daarbij.

De familie Slim is een Nederlandse variant op de Spy Kids-reeks, met een toefje Ghostbusters (zie vooral het affiche). Maar dan vele malen flauwer en kluchtiger. De moeder is verstrooid, de vader draagt lelijke truien en het vloggende zusje dat de hele tijd ‘chill’ zegt is een luie karikatuur. Echt leuk wil het ook niet worden, tenzij je moet lachen om krukkig acteerwerk.

    • André Waardenburg