Bezoek

Voor het eerst in zes jaar weer VN-gezant naar Noord-Korea

Voor het eerst in ruim zes jaar zal een VN-gezant Noord-Korea bezoeken. De Amerikaan Jeffrey Feltman zal dinsdag tot en met vrijdag in Pyongyang een aantal bewindspersonen spreken over „zaken van wederzijds belang en wederzijdse zorg”, laat een VN-woordvoerder weten. Feltman zal onder meer een ontmoeting hebben met de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-hHo, evenals met Pak Myong-guk, onderminister op hetzelfde departement. De uitnodiging werd volgens persbureau Reuters al gedaan op de VN-top afgelopen september, maar is pas afgelopen week bevestigd. Het bezoek komt op een moment dat de spanning tussen Noord-Korea en de rest van de wereld steeds verder oploopt. Het land testte vorige week opnieuw een ballistische langeafstandsraket. (NRC)

    • Jorg Leijten