Basisscholen

Onderwijsvakbond zet staking komende dinsdag door

Leraren in het basisonderwijs gaan volgende week dinsdag weer staken voor een beter salaris en lagere werkdruk. Dat heeft PO in Actie aangekondigd. De leraren willen 1,4 miljard euro extra, maar minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs, ChristenUnie) zegt niet meer te kunnen bieden dan de 750 miljoen die is vastgelegd in het regeerakkoord. PO in Actie had het kabinet tot dinsdagochtend 10.00 uur gegeven om tegemoet te komen aan de eis. Omdat dit niet gebeurde, worden alle basisschoolleraren opgeroepen op 12 december het werk neer te leggen. De leraren staakten begin oktober ook al. Scholen bleven dicht en zo’n 60.000 leraren protesteerden in Den Haag. Volgens de actievoerders is een extra investering nodig omdat een lerarentekort dreigt te ontstaan.(NRC)

    • Bastiaan Nagtegaal