Ophef over ‘grap’ van radiozender 538 met blote man bij zangeres Maan

In tijden van #MeToo voor de grap een streaker, een naakte man, op een jonge vrouw afsturen. Hadden 538-dj Frank Dane en zijn collega’s niet kunnen bedenken dat hun ‘grap’ wel eens verkeerd zou kunnen landen?

De radiomakers wilden ruim twee weken geleden zangeres Maan laten schrikken tijdens een live-optreden in de 538-studio door een streaker op haar af te sturen. Ze schrok zo van de actie dat ze in huilen uitbarstte, terwijl mannen op de achtergrond hard lachten. De zangeres had haar ogen dicht tijdens het zingen tot ze met de streaker werd geconfronteerd. „Er zat opeens een naakte piemel voor m’n gezicht”, vertelde ze in de uitzending. Beide radiomakers boden hun verontschuldigingen aan.

De kwestie leek alweer vergeten tot zanger Tim Knol zich er deze zondag op Twitter over uitsprak. Hij riep op de zender te boycotten. „Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kutradiozender gaan om zijn liedje te promoten”, aldus de zanger. Andere twitteraars spraken van „seksuele intimidatie”. Via Knol en tweets van een aantal Bekende Nederlanders leidde de actie alsnog tot grote verontwaardiging op sociale media.

Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing twitterde: „En ze is voor de verkoop van haar muziek afhankelijk van zo’n zender met morsige mannetjes die denken dat morsigemannetjesfantasietjes leuk zijn. Bah.”

Maan is maandagmiddag te gast bij Frank Dane op Radio 538, laat zendereigenaar Talpa weten, „om samen een toelichting te geven”.