Maan voelde zich onveilig door ‘mislukt geintje’

De zangeres werd twee weken geleden in de studio van Radio 538 geconfronteerd met een streaker. De zender biedt nu excuses aan.

Maan op de rode loper van de MTV European Music Awards 2017 in Amsterdam
Maan op de rode loper van de MTV European Music Awards 2017 in Amsterdam ANP

Radiomaker Frank Dane heeft deze maandag op Radio 538 zijn excuses aangeboden aan zangeres Maan voor „een geintje dat helemaal is mislukt”. De dj confronteerde Maan ruim twee weken geleden tijdens een live optreden in de 538-studio met een streaker, een naakte man. De zangeres schrok daar zo van dat ze in huilen uitbarstte, terwijl mannen op de achtergrond hard lachten.

Maan was maandag uitgenodigd door Dane om over het incident te praten, nadat er zondag ophef over was ontstaan op sociale media. Maan vertelde dat ze zich onveilig voelde op het moment dat de streaker de studio binnenkwam. „Ik schrok zo intens, ik verstijfde helemaal. Ik wist niet of die man hier was binnengedrongen om mij iets aan te doen.” Even later tegen Dane: „Excuses aanvaard.”

Pranks

De radiomaker vertelde dat hij Maan wilde laten schrikken, omdat ze vaker ‘pranks’ met elkaar uithalen. Toen hij zag dat de ‘grap’ verkeerd landde, bood hij direct zijn excuses aan en heeft hij Maan geprobeerd te troosten.

De kwestie leek alweer vergeten tot zanger Tim Knol zich er deze zondag op Twitter over uitsprak. Hij riep op de zender te boycotten. „Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kutradiozender gaan om zijn liedje te promoten”, aldus de zanger. Andere twitteraars spraken van „seksuele intimidatie”. Via Knol en tweets van een aantal Bekende Nederlanders leidde de actie alsnog tot grote verontwaardiging op sociale media.

Twitter avatar timknol Tim Knol Kut radio @538
ONGELOOFLIJKE PRUTSERS.
Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan o… https://t.co/rLzQsAKn6m

Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing twitterde: „En ze is voor de verkoop van haar muziek afhankelijk van zo’n zender met morsige mannetjes die denken dat morsigemannetjesfantasietjes leuk zijn. Bah.”

Twitter avatar fokkesukke Fokke & Sukke Wel lief dat Maan die Frank komt troosten. #538
    • Reinier Kist