Komeet in de kruising: dit is de Goal van het Weekend

Deze week een eigenaardig debuut voor de nieuwe AC Milan-coach Gennaro Gattuso, maar vooral wee een serie fantastische doelpunten.

Deze week werd Gennaro Gattuso bij AC Milan benoemd tot hoofdcoach; de vijfde in nog geen vier jaar tijd aldaar. Bijna win hij direct z’n eerste wedstrijd. Bijna. Gattuso na afloop: “Ik word liever neergestoken dan dat ik zo’n doelpunt tegen krijg.” Helder.

Mooie dingen in Brazilië. Chapecoense, het team dat een jaar geleden vrijwel de gehele selectie verloor bij een vliegramp, pakte in de laatste speelronde in blessuretijd de winst en maakt derhalve kans op deelname aan de Zuid-Amerikaanse Champions League, de Copa Libertadores. En Rómulo Otero (Atlético-MG) maakte diep, díep in blessuretijd een weergaloze vrije trap de laatste goal van het seizoen.

De Nederlanders in het buitenland dan. Kevin Strootman was weer eens een keer op het scorebord te vinden en Bas Dost tekende voor alweer zijn 12de goal van het seizoen.

3. Malcom (Dijon v BORDEAUX 1-2)

De schoten van afstand vlogen rijkelijk in het rond dit weekend. Vanuit Israël kwam deze inzending en in de Bundesliga liet Serge Gnabry zich weer eens gelden. Malcom Filipe Silva de Oliveira ging in Frankrijk ondertussen verder een reputatie op te bouwen als kanon van de Ligue 1. Hij kwam twee jaar geleden over van Corinthians en begint z’n transfersom van 10 miljoen euro eindelijk in te lossen (replays):

2. Roberto Firmino (Brighton v LIVERPOOL 0-2)

Dit is genieten. Niet voor Brighton, met Davy Pröpper 90 minuten op het veld, maar wel voor de neutrale kijker. De thuisclub is zojuist op achterstand gekomen en wat doe je dan? Dan lever je direct na de aftrap gewoon weer de bal in. Dat moet je niet doen tegen de dodelijke aanvalslinie van Liverpool: Salah-Coutinho-Firmino.

1. Lamine Abid (JS Kabylië v CS CONSTANTINE 1-2)

De volley was in de mode dit weekeinde. Er was natuurlijk die fraaie goal van Sander Thesker (FC Twente) en uit Turkije kwam deze fantastische goal van Peter Skuletic. De beste poging kwam uiteindelijk van de koploper in de Algerijnse Ligue 1: