Hockey World League

Hockeyers starten matig in finaleronde van HWL

De Nederlandse hockeyers hebben ook hun tweede wedstrijd in de finaleronde van de Hockey World League niet gewonnen. Na de nederlaag tegen Spanje (3-2) volgde zondag in Bhubaneswar (India) een 3-3 gelijkspel tegen olympisch kampioen Argentinië. Dinsdag wacht België in het laatste groepsduel. Tegen Argentinië kwam de ploeg van bondscoach Max Caldas – zonder de geblesseerde aanvoerder Mink van der Weerden – in het eerste kwart op voorsprong door een doelpunt van Thierry Brinkman. Valentin Verga zorgde in het derde kwart na een solo voor de 2-0. Nederland leek het duel te controleren, maar Matias Rey en Lucas Vila brachten Argentinië langszij. Mirco Pruyser leek Nederland alsnog de winst te bezorgen met een tip-in maar 30 seconden voor tijd benutte Gonzalo Peillat een strafcorner. Alle landen uit groep A gaan overigens naar de kwartfinales. (ANP)