Lichamen twee vermiste vissers gevonden

Zaterdag vertrok het vaartuig met drie opvarenden bij Neeltje Jans in Zeeland. Naar de derde persoon wordt nog gezocht.

Een vaartuig van de KNRM. De zoekactie werd vannacht even gestaakt, maar is vanochtend weer hervat. Foto Robin van Utrecht/ANP

Bij de zoekactie naar drie vermiste sportvissers in Zeeland bij het voormalig werkeiland Neeltje Jans zijn zondag twee lichamen gevonden. Eerder op de dag werd de vissersboot gevonden die sinds zaterdagavond werd vermist. Dat meldt de politie Zeeland.

Een van de lichamen spoelde zondagochtend aan op de kust. Het gaat om een 51-jarige man uit Heeze. Het tweede lichaam werd ‘s middags op de vissersboot aangetroffen en betreft een 79-jarige man, eveneens uit Heeze. Hij zou de vader van de 51-jarige dode zijn, schrijft Omroep Zeeland. De boot werd door hulpdiensten zondagochtend al gevonden maar door laag water konden duikers er niet eerder bij komen.

De zoekactie naar de derde persoon werd zondagavond tijdelijk gestaakt. Volgens de politie Zeeland is het onduidelijk of de laatste opvarende van 67 jaar nog in leven is. Maandag wordt bij licht verder gezocht.

Twitter avatar Politie_Zeeland Politie_Zeeland Zojuist is door de officier van justitie het tweede lichaam vrijgegeven dat is gevonden in het verongelukte vissers… https://t.co/MsXNEjOyow

Zoekactie

De Zeeuwse kustwacht startte zaterdagavond een grote zoekactie naar het vermiste vissersbootje. Zaterdag vertrok het vaartuig met drie opvarenden bij Neeltje Jans. Nadat het bootje niet op de afgesproken tijd terugkeerde en contact maken met de opvarenden niet lukte, werd alarm geslagen.

Afgelopen nacht zochten onder meer de KNRM, Rijkswaterstaat en de politie naar de drie sportvissers. De zoekactie werd halverwege de nacht gestaakt. Wegens het slechte weer kon er in de nacht niet vanuit de lucht worden gezocht, maar zondagochtend wel: een vliegtuig speurde de kustlijn af en trof de boot aan op een zandbank. Het vaartuig was omgeslagen en lag op de kop bij de Roggenplaat in de Oosterschelde.

‘Verongelukt’

De NOS schrijft dat het drietal zaterdagochtend was vertrokken om te gaan vissen en ze niet terugkwamen bij de bed and breakfast waar ze een kamer hadden gehuurd. Hun trailer met auto stond nog aan de waterkant.

De politie denkt dat de boot mogelijk een van de pijlers van de Oosterscheldekering heeft geraakt en door de sterke stroming richting zee gedreven is. Eenmaal op de Oosterschelde is de boot vermoedelijk verongelukt.

    • Maarten Back
    • Maartje Geels