Go Ahead Eagles ontslaat trainer Leon Vlemmings

Vlemmings werd in mei aangesteld na degradatie van de club. Maar ook in de Jupiler League vallen de resultaten tegen.

Foto Robert Vos/ANP

Go Ahead Eagles beëindigt na een halfjaar al het tweejarig contract met hoofdtrainer Leon Vlemmings. Dat liet de voetbalclub uit Deventer zondag weten. De behaalde prestaties van Vlemmings met het team vallen tegen.

Go Ahead Eagles degradeerde afgelopen seizoen naar de Jupiler League. Daar behaalde de club tot nu toe slechts achttien punten in zestien wedstrijden, goed voor een veertiende plek in het klassement. Uit de laatste vijf wedstrijden haalde Go Ahead slechts één punt, met als laatste dieptepunt de nederlaag (3-0) tegen FC Den Bosch.

Ook technisch manager weg

Vlemmings werd pas eind vorig seizoen aangesteld als hoofdtrainer. Hij volgde Robert Maaskant op, die in maart werd gevraagd het seizoen als interim-hoofdtrainer af te maken na het ontslag van Hans de Koning. Maaskant slaagde niet in zijn opdracht de club te behoeden voor degradatie uit de eredivisie.

Maandag werd ook technisch manager Dennis Bekking ontslagen. Voor hem wordt een nieuwe functie gezocht. Hans de Vroome en Edwin Lugt vormen sinds die dag de nieuwe dagelijkse leiding van de club. Joop Boeyen, Hilco Kok en Adrie Steenbergen stapten uit de directie en namen zitting in de raad van commissarissen

Reacties

“De plannen zagen er veelbelovend uit, waarbij we ons tegelijkertijd realiseerden dat we met elkaar aan een proces waren begonnen dat we tijd moesten gunnen”, reageert clubvoorzitter Edwin Lugt in het persbericht. “Maar dan moet er op het veld wel progressie waarneembaar zijn qua spel en resultaten. Helaas is dat niet het geval geweest.”

Directeur Hans de Vroome benadrukt dat de persoonlijke band met Vlemmings goed was: “Alle voorwaarden om samen tot succes te komen, waren aanwezig. Helaas was dit de voorbije periode qua spel en resultaten niet op het veld terug te zien.” Vlemmings vindt zijn gedwongen vertrek “ontzettend jammer” en is “teleurgesteld” over zijn resultaten.

Vlemmings werkte eerder in diverse functies bij onder andere Feyenoord, Excelsior en Roda JC. Bij de KNVB vernieuwde hij de trainerscursus betaald voetbal.

    • Menno Sedee