Dertien doden na aanvaring vissersboot Zuid-Korea

Voor de kust van Zuid-Korea kwamen een olietanker en vissersboot met elkaar in aanvaring. Er worden nog twee opvarenden vermist.

Foto Yonhap

Zeker dertien mensen zijn zondag om het leven gekomen nadat een vissersboot voor de kust van Zuid-Korea kapseisde. Het schip was in aanvaring gekomen met een olietanker. Twee opvarenden zijn nog vermist, onder wie de kapitein. Dat meldt de kustwacht, aldus persbureau AP.

De kustwacht kon zeven opvarenden redden en zijn nog opzoek naar de vermisten. De aanvaring vond plaats voor de kust van de havenstad Incheon, ten westen van Zuid-Korea. De olietanker liep geen schade op.

Hoe de aanvaring kon plaatsvinden is nog niet duidelijk. De autoriteiten doen onderzoek en ondervragen de bemanning van de olietanker.

In 2014 vonden er voor de kust van Korea twee grote ongelukken plaats. In mei zonk een veerboot waarbij meer dan driehonderd mensen om het leven kwamen, onder wie vooral schoolkinderen die op schoolreisje waren. De kapitein van de veerboot kreeg een levenslange gevangenisstraf vanwege nalatigheid en het verlaten van het schip. Een paar maanden daarna kwamen vijftig vissers om het leven nadat hun boot was gezonken in de Beringzee.

    • Belia Heilbron