PSV tien punten voor op Ajax na winst op Sparta

Volgende week staan PSV en Ajax tegenover elkaar in Amsterdam. AZ steeg zondag naar plek twee.

PSV-speler Luuk de Jong begon zondag op de bank, en maakte later het enige doelpunt tegen Sparta.
PSV-speler Luuk de Jong begon zondag op de bank, en maakte later het enige doelpunt tegen Sparta. Foto ANP

PSV heeft zondag zijn koppositie in de eredivisie verstevigd na een nipte zege op Sparta. De ploeg van Philip Cocu won in Eindhoven met 1-0, de tiende overwinning op rij. De club uit Eindhoven heeft nu tien punten voorsprong op Ajax, de tegenstander van volgende week.

Het enige doelpunt kwam zondag in de 52ste minuut van Luuk de Jong. De aanvaller was aan het begin van de tweede helft in de ploeg gekomen voor Steven Bergwijn.

AZ-VVV

AZ heeft zondag met 2-0 van VVV Venlo gewonnen. Door de winst in Venlo stijgt de club uit Alkmaar naar de tweede plaats.

Twitter avatar AZAlkmaar AZ 💪🏽 De winst is binnen! AZ staat tweede. EINDSTAND:
VVV-Venlo - AZ 0-2 ⚽️ 74. Eigen doelpunt 0-1
⚽️ 84. Hatzidiako… https://t.co/QdpRjxFTGW

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Er waren veel kansen maar de clubs wisten deze niet te benutten. Na krap een half uur spelen werd een doelpunt van AZ na een vrije trap afgekeurd wegens geduw in het strafschopgebied.

Na rust maakt VVV-speler Ralf Seuntjens de eerste goal van de wedstrijd. Na een hoekschop kopt hij de bal in eigen doel. Binnen tien minuten maakt Pantelis Hatzidiakos voor AZ in de 84’ste minuut de 2-0.

Roda JC-sc Heerenveen

Roda JC boekte zondag de derde overwinning van het seizoen. Thuis won de club uit Kerkrade met 2-1 van Heerenveen. Bij Roda waren de doelpuntenmakers Henk Veerman en Livio Milts, bij sc Heerenveen Dani Schahin. Door winst van NAC tegen Excelsior staat Roda JC toch weer laatste in de eredivisie.

NAC-Excelsior

In Breda werd het 3-1 voor de thuisploeg. De hekkensluiter NAC, die in de laatste thuiswedstrijd met 0-8 verloor tegen Ajax, kwam in de eerste helft verdiend op 1-0 na een goed aantal kansen, al kwam het doelpunt uit een strafschop, genomen door Thierry Ambrose. In de tweede helft benut hij ook een tweede penalty. Mike van Duinen maakte voor Excelsior nog de 2-1, maar door een doelpunt van Paolo Fernandes, zijn eerste balcontact na de gouden wissel, kon de Rotterdamse ploeg niet gevaarlijk worden. NAC kon de laatste plek teruggeven aan Roda JC.

    • Menno Sedee
    • Belia Heilbron