Podcast

Haagse Zaken #11: Doe maar gewoon dan doe je al Haags genoeg

Drie woorden weerklinken nu al weken in het gebouw van de Tweede Kamer. De. Gewone. Nederlander. Maar wie is dat nu eigenlijk? En hoe proberen de verschillende partijen aanspraak te maken op deze normale mens? Lamyae Aharouay bespreekt het met Marike Stellinga en Petra de Koning.

Boos, bezorgd, bedroefd, of juist eindeloos optimistisch? Alle partijen hebben een ander beeld van ‘de gewone Nederlander’, die telkens terugkomt in het politieke debat. Redacteuren Marike Stellinga en Petra de Koning vertellen hoe, in weer een nieuwe Haagse Zaken, waarin onze politieke redactie onder leiding van presentator Lamyae Aharouay elke vrijdag de week bespreekt.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Waarom Nederlands migratiebeleid weinig zin heeft.

Productie Mirjam van Zuidam.

    • Marike Stellinga
    • Lamyae Aharouay
    • Petra de Koning