Grote brand centrum Zwolle, brandweer ontruimt appartementen

Een winkelcentrum en parkeergarage in de buurt van de brand zijn gesloten.

Still YouTube Meternieuws

In een pand aan de Diezerkade in Zwolle woedt zaterdagochtend een grote brand. Elf appartementen zijn geëvacueerd en een nabijgelegen winkelcentrum en parkeergarage zijn door de veiligheidsdiensten gesloten. Een NL-alert is uitgestuurd naar omwonenden met het advies ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Volgens de NOS brak de brand omstreeks 07.30 uur uit op de bovenste verdieping van een pand aan de Diezerkade. De drie bewoners zijn in veiligheid gebracht.

Veiligheidsregio IJsselland bericht dat de brandweer nog zeker uren bezig is met het blussen. Er komt veel rook vrij. Winkelcentrum Diezerpoort is gesloten door de rook die er naar binnen trekt. Hoe lang dat nog dicht blijft, is niet bekendgemaakt.

De Diezerkade is in zijn geheel afgesloten. De bewoners van de ontruimde panden zijn in een bus opgevangen en worden naar een nog nader te bepalen opvanglocatie gebracht, meldt ANP.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Twitter avatar Stefanuzz Stefan Verkerk Grote uitslaande brand in centrum Zwolle. Forse rookwolken trekken richting het centrum. https://t.co/kpFoAIzKvw