In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Lidia Thorpe (in het midden) is de eerste Aboriginal-vrouw die verkozen is in het parlement van Australië. Deze week hield ze haar eerste speech. Aboriginals hielden een ceremonie toen zij voor het eerst het parlementsgebouw betrad.
Foto Joe Castro/EPA
Rohingya vluchtelingen wachten op hulp bij het vluchtelingenkamp Kutupalong in Bangladesh. Eerder deze week was de paus op bezoek in Birma. Hij sprak zich uit voor de mensenrechten, maar sprak niet over de Rohingya die verdreven zijn uit Birma.
Foto Susana Vera/Reuters
Een man in de Amsterdamse Bijlmer voedert de duiven. Op 25 november is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe huis kregen.
Foto Freek van den Bergh/ANP
Een stoomtrein op het station in Brocken, in het oosten van Duitsland.
Foto Lino Mirgeler/AFP
Tijdens de inauguratie van de Keniaanse president Uhuru Kenyatta probeerden supporters van Kenyatta bij hem te komen. Politieagenten die hen probeerden tegen te houden werden bekogeld met stenen. Kenyatta won de omstreden verkiezingen in Kenia. Zijn voornaamste tegenstander trok zich enkele weken voor de verkiezingen terug als presidentskandidaat.
Foto Ben Curtis/AP
De Franse president Emmanuel Macron hield een speech tijdens de opening van een centrale voor zonne-energie in Burkina Faso. Het is de grootste centrale voor zonne-energie in Afrika.
Foto Ludovic Marin/Reuters
Een soldatenhond staat rechtop voor saluerende soldaten die met pensioen gaan in China.
Foto Reuters
Migranten in een detentiekamp aan de rand van de Libische hoofdstad Tripoli. Eerder deze week berichtten verschillende media over de erbarmelijke omstandigheden voor migranten in Libië.
Foto Taha Jawashi/AFP
Fans van de Braziliaanse voetbalclub Gremio vieren dat de club de Copa Libertadores heeft gewonnen, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League.
Foto Esteban Felix/AP
Een Japanse robot werd gepresenteerd tijdens een tentoonstelling in Space O, Japan. De robot is gemaakt door Melco Resorts and Entertainment. Het bedrijf presenteerde dertien van deze robots.
Foto Franck Ribichon/EPA
Donald Trump en Navajo’s tijdens een eredienst voor de Navajo’s die vochten in de Tweede Wereldoorlog. Hun taal werd als code gebruikt in het Amerikaanse leger in de oorlog tegen Japan. De Japanse strijdkrachten konden deze code niet breken.
Foto Kevin Lamarque/Reuters
Een paard wordt gered van een brand in Deep Creek, VS.
Foto James Quigg/AP
De paus bracht afgelopen week een bezoek aan Bangladesh. Op de foto zie je de militaire band en erewachten die wachten op zijn aankomst.
Foto Damir Sagolj/Reuters
Gewonden wachten op zorg na een bombardement op Douma en Mesraba in Syrië. Bij de bombardementen op verschillende steden door Syrische troepen kwamen minstens 20 mensen om.
Foto Mohammed Badra/EPA
Deze standbeelden zullen het kerststalletje vormen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.
Foto Giuseppe Lami/EPA
Zes dragers van de Begrafenisvereniging Winsum-Obergum poseren op de begraafplaats Obergum.
Foto Kees van de Veen
Vulkaan Mount Agung op Bali spuwt rook en as. De vulkaan ontwaakte in september en staat op het punt van uitbarsten, 14.000 mensen in de omgeving zijn geëvacueerd.
Foto Emilio Kuzma-Floyd/Reuters