Loodzware WK-loting Marokko: tegen Spanje en Portugal

In groep B speelt Marokko zijn openingswedstrijd tegen Iran. De eerste wedstrijd van het WK gaat tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië.

De zaal in het Russische Kremlin waar de loting verricht wordt.
De zaal in het Russische Kremlin waar de loting verricht wordt.

Marokko mag flink aan de bak op het WK voetbal, dat volgend jaar in Rusland wordt gespeeld. De ploeg van Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi is terechtgekomen in groep B, bij Europees kampioen Portugal en topland Spanje. Wil de Marokkaanse ploeg een kans maken op de volgende ronde, dan zal het op plek 1 of 2 moeten eindigen in de poule. De openingswedstrijd spelen de Marokkanen tegen Iran.

Een andere poule om in de gaten te houden is groep F: Duitsland speelt in Moskou zijn eerste wedstrijd van het WK tegen Mexico. Zweden, dat voormalig wereldkampioen Italië uitschakelde, speelt de eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Maradona toch aanwezig

De loting werd verricht in het Kremlin. Het belangrijkste onderdeel van de ceremonie, het opvissen van de balletjes werd uitgevoerd door de bekende Britse oud-voetballer Gary Lineker en de Russische sportjournalist Maria Komandnaja. Aan de loting werken verder voetballegendes als Pelé, Diego Maradona en Carles Puyol mee.

De Russische oud-bondsvoorzitter Nikita Simonjan nam namens het gastland de honneurs waar. Ook de Fransman Laurent Blanc, de Brit Gordon Banks, Cafú uit Brazilië en Fabio Cannavaro uit Italië. Diego Forlán uit Uruguay waren erbij.

De definitieve loting:

Groep a:
- Rusland
- Saoedi-Arabië
- Egypte
- Uruguay

Groep B:
- Portugal
- Spanje
- Marokko
- Iran

Groep C:
- Frankrijk
- Australië
- Peru
- Denemarken

Groep D:
- Argentinië
- IJsland
- Kroatië
- Nigeria

Groep E:
- Brazilië
- Zwitserland
- Costa Rica
- Servië

Groep F:
- Duitsland
- Mexico
- Zweden
- Zuid-Korea

Groep G:
- België
- Panama
- Tunesië
- Engeland

Groep H:
- Polen
- Senegal
- Colombia
- Japan