Thuiskok

Vergeten koekjes

Dit is het summum van slow cooking. Het resultaat is een koekje dat het midden houdt tussen een biscuit en meringue. 'Meroekjes' worden ze in het boek genoemd.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden). Klop in een vetvrije kom de eiwitten met het zout stijf. Klop de suiker er beetje bij beetje bij tot een dik, glanzend mengsel. Roer handmatig de maizena, de azijn en het kardemompoeder erdoor.

Voeg dan de chocolate chips toe en het grootste deel van de pistachenoten en roer die er ook heel voorzichtig door. Leg met een lepel hoopjes van het mengsel met een doorsnee van 4-5 cm op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de rest van de pistachenoten erover.

Zet de koekjes in de oven, sluit de deur en zet de oven direct uit. Laat de koekjes een nacht in de oven staan.