Podcast

NRC Kunst! #3: Ai Weiwei neemt de rondvaartboot en Hercule Poirot de Orient Express

Speciaal voor het Amsterdam Light Festival maakte de Chinese Ai Weiwei een kunstwerk van 6,5 kilometer. Sandra Smallenburg voer er samen met hem in een rondvaartboot langs en doet verslag bij presentator Joyce Roodnat. Dana Linssen kwam vertellen over de vier acteurs die in de rol kropen van detective Hercule Poirot.

Wat betekent de red line van Ai Weiwei, die langs het water van de grachtengordel gedrapeerd is? Wat is het eigenlijk voor man? En welke vertolking van de Belgische detective uit de Orient Express maakte de meeste indruk? Joyce Roodnat bespreekt het met Sandra Smallenburg en Dana Linssen in de derde aflevering van NRC Kunst!, waarin we je wekelijks bijpraten over alles wat er borrelt en pruttelt en ploft in de kunst en cultuur.

Luister naar de vorige aflevering van NRC Kunst!: 381 miljoen voor Da Vinci en wie is de pineut? De kat!.