Man/vrouw van de week: Donald J. Trump

Op 6 december wordt bekend wie Time tot ‘Person of the Year’ heeft gekozen. Hierbij alvast een suggestie voor het omslag, geopperd door Siegfried Woldhek.

Siegfried Woldhek

  Wie

  Donald J. Trump, 45e president van de Verenigde Staten.

  Waarom

  Via Twitter liet hij deze week merken dat hij dolgraag opnieuw Time’s ‘Person of the Year’ wil zijn. En dat CNN geboycot moet worden. En dat de economie het fantastisch doet, dankzij hem. Ook ging hij tekeer tegen American Football-spelers, een falende The New York Times, ellendige Democraten, crooked Hillary, enzovoort.

  Met het retweeten van filmpjes, voorzien van onjuist commentaar, gaf hij een gigantisch podium aan een Engelse rechts-extremistische splintergroep. En dan maakte hij nog een foute grap in een ceremonie die tot doel had de Navaho-indianen te eren voor hun bijdrage aan het winnen van de Tweede Wereldoorlog.

  Dat alles in een week waarin al zijn aandacht had moeten gaan naar het loodsen van de belastingwet door de senaat en naar de succesvolle test van de eerste Noord-Koreaanse intercontinentale raket.

  Hoe

  Op 6 december wordt bekend wie Time tot ‘Person of the Year’ heeft gekozen. Hierbij alvast een suggestie voor het omslag. Gemaakt met waterverf en een beetje wit krijt.

  Who

 • Donald J. Trump, 45th President of the United States

 • Why

 • He made it obvious on Twitter this week that he would love to be Time’s Person of the Year again. And that he wants us all to boycott CNN. And that the economy is booming, thanks to him. He also ranted about American football players, the “Failing” New York Times, “the Obstructionist Democrats,” “crooked Hillary,” and so on.

  By retweeting videos with inaccurate commentary, he gave a British far-right splinter group a huge audience. And then there was the embarrassing joke he made at a ceremony intended to honor the Navajo Indians for their contribution to victory in the Second World War.

  All that in a week when he should have been putting all his energy into moving his party’s tax bill through the Senate and responding to North Korea’s successful test of its new intercontinental ballistic missile.

 • How

 • On December 6, Time will announce its Person of the Year. Here’s our suggestion for the cover, in watercolor and a little white chalk.