Flynn bekent schuld voor liegen tegen de FBI

Flynn is een sleutelfiguur bij de vermeende Ruslandconnecties van de campagne van Trump in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

Michael Flynn.
Michael Flynn. Foto Carlos Barria/Reuters

President Trumps voormalige Nationale Veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft schuld bekend voor het liegen tegen de FBI over onder meer zijn contacten met de Russische ambassadeur Sergej Kislyak. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media waaronder The Washington Post.

Lees ook: Leiden de draadjes in de Rusland-affaire naar Trump?

Flynn moest vrijdag voor de rechter verschijnen nadat eerder op de dag bekend werd dat hij is aangeklaagd voor het afleggen van valse verklaringen in januari tegenover de FBI. Speciaal aanklager Robert Mueller leidt het onderzoek naar de rol van Flynn in het Rusland-schandaal. Flynn zegt mee te werken aan het onderzoek van Mueller. NBC News meldde vorige maand dat Mueller genoeg bewijs heeft verzameld tegen Flynn.

Sleutelfiguur

Flynn is een sleutelfiguur bij de vermeende Ruslandconnecties van de campagne van Trump in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016. Hij moest in februari opstappen wegens zijn telefoontjes met de Russische ambassadeur in de maand voor zijn benoeming. Tijdens die gesprekken zou verlichting van de sancties tegen Rusland aan de orde zijn gekomen en daarover had hij gelogen tegen vicepresident Mike Pence.

Lees ook: Flynn zet stap naar medewerking Rusland-onderzoek

De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag omlaag na de bekentenissen van Flynn. De Dow-Jonesindex, S&P en Nasdaq doken meer dan een procent in het rood, maar herstelden daarna weer deels.

Twitter avatar TheStalwart Joe Weisenthal Dow now diving nearly 280 points on the Flynn news. https://t.co/NnFhkg8V8a https://t.co/Kv9zt6pI3C