Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Giuseppe Cacace/AFP
 1. Wat oorlog niet kapot kan maken in Zuid-Soedan


  Fotografe Sara Hylton en The New York Times-correspondent Jeffrey Gettleman maakten een productie over hoe sommige Zuid-Soedanezen toch zo mooi kunnen zijn in een oorlogssituatie. Tip van correspondent Koert Lindijer.

 2. Deze vrouwelijke activisten werden dit jaar vermoord

  The Guardian maakte een lijst van in 2017 vermoorde vrouwelijke activisten, zag redacteur Maartje Somers.Vooral in Latijns-Amerika en sommige Aziatische landen kunnen activistische vrouwen elk moment een moordeskader op hun pad vinden. In landen waar de rol van de vrouw ‘thuisblijven’ is, worden activisten aangevallen omdat ze de sociale normen doorbreken.

 3. De valse beschuldiging van Roy Moore om een krant onderuit te halen


  Adjunct-hoofdredacteur Stijn Bronzwaer tipt een waanzinnig interessant stuk uit The Washington Post. Over hoe de krant omging met een valse beschuldiging aan het adres van de Republikeinse senator Roy Moore. De vrouw die de beschuldiging uitte, bleek ingezet door een organisatie die als doel heeft media te beschadigen.

 4. Jay-Z: ‘Until everyone is free, no one’s free’

  Rapper Jay-Z sprak met The New York Times over rap, het huwelijk, racisme en hoe het is om een donkere man te zijn in Trumps Amerika. “Now we’re forced to have the dialogue.”

  Lees en bekijk hier het interview met Jay-Z
 5. Alles wat je niet wil weten over panda-seks


  Redacteur Maartje Somers tipt een in zijn grondigheid en lengte hilarisch stuk van FiveThirtyEight over alles wat je nooit wilde weten over panda-seks. Behalve aartsvader Pan Pan hebben de panda’s er onvoldoende zin in. De onderliggende vraag is ondertussen bloedserieus: is de panda-genenpoel wel groot genoeg om de soort te redden?

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.