Btw

Zes man vast voor btw-fraude met auto’s

De politie heeft deze week in een lopend witwasonderzoek zes verdachten aangehouden in Drenthe. Zij worden ervan verdacht de afgelopen jaren voor meer dan 40 miljoen euro aan export-auto’s te hebben verkocht om zo btw te ontduiken. Dat meldt het OM.

De politie doorzocht maandag een autobedrijf in Hoogeveen en twee woningen in de omgeving. Er werd beslag gelegd op 22 panden, 161 voertuigen, 6 motoren, 1 boot en 3 vuurwapens. Ook werden er doosjes munitie, een stroomstootwapen, horloges, 100.000 euro in contanten en vijftien bankrekeningen aangetroffen. Bij een eerdere actie werd al beslag gelegd op 400.000 euro briefgeld.

Toen de verschillende opsporingsdiensten bezig waren met de doorzoeking van het autobedrijf in Hoogeveen kwam een man met een Audi het terrein oprijden. De bestuurder bleek een tas bij zich te hebben met bijna 25.000 euro en diverse kentekenbewijzen van contant aangekochte auto’s. De man is aangehouden. Van de zes verdachten zijn er drie afkomstig uit Libanon. De politie vermoedt dat de auto’s voornamelijk verkocht zijn aan Libanezen woonachtig in Berlijn. (NRC)