25 jaar geëist tegen drie verdachten moord Sven Prins

De 30-jarige Limburger kwam na een achtervolging van honderden meters om in een kogelregen.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Roos Koole / ANP

Het Openbaar Ministerie heeft 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen drie verdachten voor de liquidatie van Sven Prins. De 30-jarige Limburger werd twee jaar geleden doodgeschoten in Brunssum. Aanleiding zou een ruzie in het drugsmilieu zijn.

Naast de moord op Prins worden de drie ook verantwoordelijk gehouden voor een poging tot moord op een man die bij hem in de auto zat. Volgens de politie hebben de drie de moord zorgvuldig voorbereid. Ze hadden een wapen geregeld en een gestolen auto gekocht.

Volgens justitie was sprake van “enorm” gevaar voor de omgeving, doordat Prins op de openbare weg honderden meters werd achtervolgd, en in de voortuin van een huis “een enorme hoeveelheid kogels” werd afgevuurd met een machinegeweer.

Wapenhandel

De drie verdachten worden ook verdacht van wapenhandel. Ze hebben automatische wapens en een handgranaat verkocht aan een politieinfiltrant die voor het onderzoek werd ingezet. Een van de mannen zou bovendien gestolen politieshirts hebben verkocht.

Naar verwachting doet de Limburgse rechtbank op 23 januari uitspraak.