Verzorger tehuis verdacht van meer moorden

De nieuwe verdenkingen zijn voortgekomen uit de meldingen van instellingen waar de verdachte als invaller werkte.

De man, die voor verschillende zorginstellingen werkte, werd twee weken geleden aangehouden.
De man, die voor verschillende zorginstellingen werkte, werd twee weken geleden aangehouden. Foto Arie Kievit/ANP

De 21-jarige medewerker van een verpleegtehuis in het Zuid-Hollandse Puttershoek die vastzit op verdenking van het doden van een patiënt, wordt verdacht van nog twee moorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdagmiddag gemeld.

De man, die voor verschillende zorginstellingen werkte, werd twee weken geleden aangehouden. Hij verscheen op de radar van het OM en de politie na een aangifte door een verpleegtehuis in Puttershoek. Een bewoonster van ’t Huys te Hoecke was onwel geworden en in het ziekenhuis beland. Daar kregen de artsen “het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend”.

Langer in voorarrest

De nieuwe verdenkingen zijn voortgekomen uit de meldingen van instellingen waar de verdachte als invaller werkte. Dat zijn Humanitas in Rotterdam en het Jasmijnhuis en De Riederborgh in Ridderkerk. Het gaat om twaalf meldingen.

In twee van die gevallen wordt de man dus verdacht van moord. Vier andere dodelijke incidenten worden nog onderzocht evenals zes niet-dodelijke incidenten. Om de delicten verder te onderzoeken is het voorarrest van de man met negentig dagen verlengd.