Thuiskok

Spruitjes met granaatappel

Eerlijk gezegd ben ik de overdaad aan granaatappels een beetje zat. Iedereen gooit de pitjes tegenwoordig overal in en op. Maar vooruit, spruitjes kunnen de fris-zoete bite van de granaatappel wel gebruiken.

Verhit de olie en boter in een braadpan of pan met deksel en dikke bodem en bak de prei onder af en toe roeren in zo’n 5 minuten op matig hoog vuur zacht maar niet bruin. Voeg de gehakte knoflook en fijngehakte ingelegde citroen toe en roer nogmaals. Doe dan de kaneel erbij.

Voeg nu de gehalveerde spruiten toe en wentel ze rond in de pan zodat ze rondom goed met de smaakstoffen bedekt zijn. Bestrooi ze met zout en doe het water in de pan. Roer opnieuw, doe het deksel op de pan en bak de spruitjes in 3-5 minuten op matig vuur gaar maar niet zacht. Roer er zodra ze klaar zijn circa drie kwart van de gehakte peterselie en eetlepels granaatappelpitten door en schep het gerecht in een kom. Bestrooi het met de rest van de peterselie en pijnboompitten en serveer het.