Protest

Slob treft leraren

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Arie Slob, minister voor basis- en voortgezet onderwijs (ChristenUnie), gaat de confrontatie niet uit de weg. Woensdag bezocht hij een bijeenkomst van ontevreden leerkrachten uit het basisonderwijs. Die bereiden zich voor op een landelijke staking, op 12 december. Slob sprak in een Amsterdamse concertzaal over lerarentekort, werkdruk en salaris, maar kon de 1,4 miljard euro die het basisonderwijs vraagt voor hogere lonen en verlaging van de werkdruk niet toezeggen. Het regeerakkoord voorziet in 720 miljoen euro extra – en dat is het, wat de minister betreft. Jan van de Ven van PO in Actie, dat de acties in het primair onderwijs heeft aangezwengeld: „We hebben een minister gezien die bereid is te luisteren en te praten, maar we zijn nog lang niet tevreden.”