Watersysteem

Grote storing legt industrieterrein Chemelot in Geleen plat

Industrieterrein Chemelot bij Geleen is woensdagochtend volledig plat komen te liggen. Dat kwam door een langdurige storing in het watersysteem, maakte Chemelot bekend. Op Chemelot liggen grote chemische bedrijven, waaronder Sabic. De storing begon dinsdagavond. Alle zestig fabrieken zouden sindsdien gecontroleerd uit bedrijf worden genomen. Dat gebeurt uit voorzorg en zou enkele uren in beslag nemen. Het uitschakelen van de fabrieken kan voor overlast zorgen voor de omgeving. Die kan last hebben van geluids- en lichtoverlast als gevolg van het fakkelen en gekleurde rookpluimen. Bij het fakkelen worden onverwerkte gassen verbrand om te voorkomen dat ze in het milieu terechtkomen. Hoe lang het zou duren voor de storing was opgelost, kon Chemelot woensdagochtend nog niet zeggen. (ANP)