Curry van flespompoen

Thuiskok Hassnae Bouazza heeft een heerlijk curryrecept. Lekker voor vegetariërs én veganisten. Zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen.

Een lekkere curry voor vegetariërs en veganisten. Zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen.

Pureer de ui, de chilipepers, de gember, de knoflook, de kurkuma, het korianderpoeder, de kaneel en het zout met een staafmixer tot een pasta.

Verhit de olie in een ruime afsluitbare braadpan met dikke bodem en bak de pasta al roerend circa 1 minuut. Gebruik geen houten pollepel tenzij je het niet erg vindt dat de kurkuma er vlekken op achterlaat. Open voorzichtig het blikje kokosmelk en schep de romige bovenlaag in de pasta. Roer alles nog een minuut goed door op het vuur en voeg de rest van de kokosmelk toe. Doe dan de bouillon, tomatenblokjes uit blik, de stukjes zoete aardappel en flespompoen erbij. Roer het geheel goed door, breng het aan de kook en zet het vuur laag. Doe wanneer alles pruttelt het deksel op de pan en kook in 40-50 minuten (maar controleer al na 30 minuten) de zoete aardappels en de pompoen gaar. Controleer op smaak en laat de curry zo’n 10 minuten van het vuur af staan voor je hem serveert.

Eet de curry met de rijst en doe er gehakte koriander en partjes limoen bij om er respectievelijk over te strooien en uit te knijpen.