luchtvaart

Air France-KLM sluit uitgebreid pact in India, voortaan worden vluchtschema’s afgestemd

Janaillac, topman Air France-KLM.
Janaillac, topman Air France-KLM. Foto AFP

Air France-KLM breidt zijn bestaande samenwerking met het Indiase Jet Airways verder uit. Daarmee slaat de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep naar eigen zeggen een grote slag op wat gezien wordt als een van de belangrijkste groeimarkten voor de toekomst. Air France, KLM en Jet bieden samen al langer samen vluchten aan tussen hun Europese knooppunten Parijs en Amsterdam en Indiase steden als Mumbai en Delhi. De nieuwe overeenkomst, die woensdag in Mumbai is ondertekend, gaat een stap verder. Zo worden voortaan de vluchtschema’s op elkaar afgestemd en delen de bedrijven alle opbrengsten. De drie partners vervoeren dit jaar 1,2 miljoen passagiers over en weer tussen India en Europa, het Verenigd Koninkrijk uitgezonderd. (ANP)