Lighting

Philips verkoopt opnieuw deel belang in voormalige lichttak

Philips verkoopt opnieuw een deel van zijn belang in de voormalige verlichtingsdochter Philips Lighting. Volgens Philips gaat het om circa 17,1 miljoen aandelen, circa 12 procent van het aantal uitstaande aandelen Lighting. De stukken worden verkocht aan institutionele beleggers, terwijl maximaal een kwart van de aandelen ofwel 2,8 miljoen stukken gaat naar Philips Lighting zelf, waarna ze worden ingetrokken. De prijs en het exacte aantal te verkopen aandelen zullen later worden bepaald. Het is de bedoeling dat de transactie op vrijdag 1 december wordt afgerond. Op dit moment bezit Philips 58,6 miljoen aandelen Lighting, ofwel bijna 41 procent van het totaal. Met de nieuwe verkoop zal het belang dalen tot 29 procent. (ANP)