Grindafgraving

Twee doden onder berg grind, lichaam Nederlander geborgen

Twee mannen die dinsdag bedolven raakten onder een berg grind op een grindafgraving in het Duitse Isselburg-Anholt, vlak over de grens bij Dinxperlo, zijn gevonden. Het gaat om een 42-jarige Nederlander en een 52-jarige Duitser. Het lichaam van de Nederlander is dinsdagavond al geborgen, de Duitser kon nog niet onder het grind vandaan worden gehaald. De mannen raakten dinsdag bedolven bij een ongeluk in de Duitse plaats. Twee andere mannen, een 55-jarige Nederlander en een 30-jarige Duitser, raakten daarbij lichtgewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Het viertal was aan het werk bij een berg grind van ongeveer tien meter hoog toen de kiezelstenen begonnen te schuiven. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. (NRC)