Verdachten dodelijke schietpartij Nieuwegein opgepakt

Een bewoner van Nieuwegein is dinsdagochtend doodgeschoten in zijn woonplaats. Twee verdachten werden na een achtervolging opgepakt in Amsterdam-Zuidoost.

De auto werd klemgereden op de Meibergdreef in Amsterdam-Zuidoost
De auto werd klemgereden op de Meibergdreef in Amsterdam-Zuidoost Foto Evert Elzinga/ANP

Bij een schietpartij in Nieuwegein is dinsdagochtend een 42-jarige inwoner uit die plaats om het leven gekomen. Twee verdachten werden na een achtervolging over de snelwegen A2 en A9 aangehouden bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam-Zuidoost. Dat meldt de politie.

De schietpartij in Nieuwegein vond even voor 8.00 uur ‘s ochtends plaats in de wijk Batau-Noord, vlakbij de A2. Het slachtoffer werd beschoten toen hij in zijn auto zat. Na een achtervolging - waarbij andere auto’s beschadigd raakten - werden de twee verdachten rond 8.40 uur aangehouden. Bij de arrestatie werden waarschuwingsschoten gelost.

De politie onderzoekt de toedracht van de schietpartij en de betrokkenheid van de verdachten. Het is nog onduidelijk of het om een afrekening in het criminele circuit gaat.

Correctie (28 november 2017): in een eerdere versie van dit bericht stond dat de straat Apolloburg in de wijk Zuilenstein ligt. Dit klopt niet, de straat ligt in de wijk Batau-Noord.