Twee doden bij ongeluk grindgroeve nabij Dinxperlo

Vier mensen raakten dinsdagmiddag bedolven onder het grind. Twee van hen werden gered, onder wie een man uit Etten.

Reddingswerkers zoeken naar de slachtoffers in de grindgroeve in Isselburg.
Reddingswerkers zoeken naar de slachtoffers in de grindgroeve in Isselburg. Foto Arnulf Stoffel/AP

Bij een ongeluk op een grindafgraving in het Duitse Isselburg-Anholt, vlak over de grens bij het Nederlandse Dinxperlo, zijn vier mensen bedolven onder het grind. Van twee van hen wordt aangenomen dat ze om het leven zijn gekomen, twee anderen raakten lichtgewond. Onder de gewonden zijn een 55-jarige man uit Etten en een 30-jarige man uit het Duitse Bocholt.

Update 29 november 10.30 uur: De stoffelijke resten van de twee vermisten zijn gevonden. Het gaat om een 42-jarige Nederlander en een 52-jarige Duitser. De Nederlander is dinsdagavond al geborgen, de Duitser kon nog niet onder het grind vandaan gehaald worden wegens de gevaarlijke situatie.

Het viertal was aan het werk bij een berg grind van ongeveer tien meter hoog toen de kiezelstenen begonnen te schuiven. Twee medewerkers werden daarbij volledig onder het grind bedolven. Twee anderen werden slechts gedeeltelijk door de kiezelstenen overspoeld en konden levend bevrijd worden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Over hoe het ongeluk kon gebeuren, konden dinsdagavond nog geen mededelingen worden gedaan.

De afgraving en grindwinning wordt onder meer gedaan door Netterden Zand en Grind BV uit Gendringen, zo meldt Omroep Gelderland. Het bedrijf was dinsdag niet direct bereikbaar voor commentaar.