Pakkenbedrijf

Suitsupply leent 300 miljoen euro

Herenpakkenwinkel Suitsupply wil versneld uitbreiden en heeft daarom een grote lening afgesloten bij vier banken en NPM Capital, het investeringsvehikel van de familie Fentener van Vlissingen. Het gaat om een bedrag van 300 miljoen euro, maar hoe dat is verdeeld onder de verstrekkers is onbekend.

Met het geld wil Suitsupply meer winkels openen, investeren in technologie en de schulden aflossen die het heeft uitstaan bij particuliere financiers. Het bedrijf leende in 2015 bijvoorbeeld 95 miljoen euro bij een Amerikaans schuldfonds. De lening was duurder dan bij een bank, maar het gaf het bedrijf wel de „flexibiliteit” om heel snel te groeien, zei directeur Fokke de Jong vorig jaar tegen NRC. Banken eisen doorgaans een conservatievere bedrijfsvoering.

Dat Suitsupply nu toch weer bij banken aanklopt, heeft volgens De Jong met twee dingen te maken. Maandag aan de telefoon: „Suitsupply is in een andere fase. We zijn groter geworden en hebben een langer bewezen trackrecord.” Dat stelt banken gerust.  En vooral: „Lenen bij de banken is goedkoper.” 

Suitsupply heeft 91 winkels, in binnen- en buitenland. Meer dan driekwart van de omzet komt van buiten Nederland, meldt het bedrijf, 30 procent komt van online. Recent lanceerde Suitsupply ook een lijn voor vrouwen, Suistudio. (NRC)