Recensie

Ongrappige moeders, ongrappige grootmoeders

Komedie

Het lijkt alsof de scenarioschrijvers van ‘Bad Moms 2’ vonden dat hun werk er opzat zodra ze hadden bedacht hoe ze zes goede actrices bij elkaar konden brengen.

Carla (Kathryn Hahn), Amy (Mila Kunis) en Kiki (Kristen Bell) vermaken zich met de kerstman in Bad Moms 2.

Bad Moms 2 is een film uit de categorie ‘nog erger dan je vreesde’. De kerstkomedie slaagt erin om flauwe grappen uit eerdere films over losgeslagen vrouwen te combineren met een pijnlijk ongrappig script. Bad Moms, over drie overwerkte, ondergewaardeerde moeders die beslissen om niet langer hun best te doen, was afgelopen jaar een onverwacht succes in de Verenigde Staten. In Bad Moms 2 krijgen de drie moeders gespeeld door Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn, bezoek van hun eigen moeders tijdens de Kerstdagen. Dat levert opnieuw stress op. Aangezien één grootmoeder – een akelig emotieloze Christine Baranski – vindt dat Kerst pas geslaagd is als je 184 gasten ontvangt en je huis bedelft onder de kerstdecoratie. Een tweede grootmoeder (Cheryl Hines) zo graag beste vriendinnen wil zijn met haar dochter dat er een therapeut aan te pas moet komen. En dan is er nog moeder drie (Susan Sarandon) met de naam Isis – ‘like the terrorist organisation’ – die een nog wilder leven leidt dan haar dochter, en dus haar date verpest.

Het lijkt alsof de scenarioschrijvers vonden dat hun werk er opzat zodra ze hadden bedacht hoe ze zes goede actrices bij elkaar konden brengen. De film bestaat voornamelijk uit een afwisseling van slowmotion-montages waarin de jonge moeders even losgaan – in het winkelcentrum, in een trampolinepark – en momenten waarop ze discussiëren over hoe ze in moeten gaan tegen hun moeders. Voeg daar de verplichte seksgrapjes aan toe die horen bij dit genre, zoals Kathryn Hahn die in plaats van peperkoekenhuisjes een peperkoekenpenis versiert en een suikerzoet kerstslot.

Laten we hopen dat er een groot glas wijn klaarstaat voor alle bezoekers van de Ladies Nights waar deze film zal worden vertoond, zodat die deze kerstmislukking snel vergeten.

    • Sabeth Snijders