Duitsland

Burgemeester neergestoken bij politiek gemotiveerde aanval

De burgemeester van de West-Duitse gemeente Altena, Andreas Hollstein, is maandagavond neergestoken. Volgens de minister-president van Noordrijn-Westfalen gaat het om een politiek gemotiveerde aanval. De dader benaderde de 54-jarige Hollstein in een kebabzaak met de vraag of hij de burgemeester was, waarna hij hem met een groot mes in de nek stak. Ooggetuigen zeggen dat de man waarschijnlijk onder invloed was. De burgemeester, lid van de CDU, is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert buiten levensgevaar. De dader kon worden opgepakt nadat hij werd vastgehouden door omstanders. Hollstein, die na een bezoek aan het ziekenhuis weer thuis is, verwierf landelijke bekendheid omdat hij meer vluchtelingen opneemt in Altena dan de quota voorschrijven. (NRC)