Verfconcern

AkzoNobel doet kleine overname met koop van klein Thais bedrijf voor poedercoatings

Verf- en chemieconcern AkzoNobel heeft het Thaise bedrijf V.Powdertech overgenomen. Bij het Thaise bedrijf, dat poedercoatings maakt, werken ruim 250 mensen. De overnameprijs houdt AkzoNobel (46.000 werknemers, omzet 14,2 miljard euro) voor zich. V.Powdertech richt zich met zijn poedercoatings op zowel de consumentenmarkt als de industriële markt. De overname van het Thaise bedrijf „versterkt onze leidende positie op de markt voor poedercoatings in Zuidoost-Azië”, verklaarde operationeel directeur Ruud Joosten van de verftak van AkzoNobel. Het bedrijf verwacht de transactie in de komende weken af te ronden. Nadat AkzoNobel zich deze zomer moest verweren tegen overnamepogingen van het Amerikaanse verfconcern PPG, besloot het Nederlandse bedrijf zich volledig te gaan toeleggen op de verftak en de divisie speciaalchemie van de hand doen. De aandeelhouders mogen zich deze donderdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering over dat plan uitspreken. Vorige week liepen fusiegesprekken tussen AkzoNobel en het Amerikaanse verfbedrijf Axalta, vooral groot in autolakken, nog spaak. Axalta bleek meer oren te hebben naar een bod van het Japanse Nippon Paint. (ANP)