Tweede schutter vergismoord opgepakt

De Amsterdamse politie heeft een man gearresteerd die mogelijk de tweede schutter was bij een geruchtmakende ‘vergismoord’ in oktober vorig jaar.

Foto Aloys Oosterwijk/ANP

Voor de zogenoemde vergismoord op Djordy Latumahina heeft de Amsterdamse politie een tweede verdachte opgepakt die geschoten zou hebben. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). Eerder werd Djurgen W., de andere vermoedelijke schutter, aangehouden. De verdachte mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

De mannen worden ervan verdacht te hebben geschoten op de dj Djordy Latumahina, zijn vriendin en hun dochter. Latumahina werd op zaterdag 8 oktober, terwijl hij in zijn auto zat in de parkeergarage van zijn appartement in Amsterdam, door twee daders onder vuur genomen. Hij stierf direct. Zijn vriendin raakte zwaargewond, zijn eveneens aanwezige dochtertje bleef ongedeerd.

Vergismoord

Omdat Latumahina geen crimineel verleden had en niet in verband kon worden gebracht met het criminele milieu, hield de politie direct al “ernstig rekening” met een vergissing. Het vermoedelijke doelwit van de schietpartij woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed in eenzelfde soort auto als Latumahina.

Lees ook: Die jongen met de gunfactor uit het nachtcircuit

In de zaak zijn nog vijf andere verdachten opgepakt in de leeftijd van 25 tot 50 jaar. Een van hen mag het proces op vrije voeten afwachten, de rest zit nog vast. De politie denkt dat onder deze verdachten een van de schutters zit, twee broers die de liquidatie hebben voorbereid, twee autodieven en de bestuurder van de vluchtauto.

Dinsdag dient er weer een pro-formazitting bij de rechtbank in Amsterdam, de inhoudelijke behandeling staat gepland voor maart 2018.