Rhenoy

Dominee halfzijdig verlamd na mishandeling dinsdag in haar kerk

. Dominee Ebi Wassenaar (64) van het dorp Rhenoy, bij Geldermalsen, is halfzijdig verlamd en heeft het psychisch heel moeilijk, nadat zij dinsdag in haar kerk werd neergeslagen. Dat heeft de kerkeraad van de hervormde gemeente Rhenoy zondag gezegd tegen toegestroomde dorpsbewoners in het Dorpshuis. Volgens de kerkeraad liep ze door een harde klap op haar hoofd een bloeding op tussen schedel en hersenen. De politie heeft een verdachte op het oog die vlakbij de kerk werd aangetroffen, maar die nog niet is gearresteerd omdat hij in ernstige toestand in het ziekenhuis ligt. De politie kon niets zeggen over het onderzoek. Burgemeester van Geldermalsen Miranda de Vries kreeg eind 2015 veel steun van de dominee toen rellen uitbraken over opvang van asielzoekers, vertelde ze zondag. (ANP)