Luchthaven

Schiphol experimenteert met tijdslots voor veiligheidscontrole

Schiphol doet de komende twee weken een proef waarbij reizigers een tijdslot kunnen boeken om door de security te gaan. Daardoor hoeven ze maximaal een kwartier te wachten bij de veiligheidscontrole. De luchthaven wil hiermee proberen de doorstroming van reizigers te verbeteren. De proef wordt gedaan in vertrekhal 1 en geldt alleen voor reizigers naar een Schengenland met een vlucht tussen 10.00 en 13.30 uur. De afspraak kan tot vijf kwartier voor vertrek voor vijf mensen worden gemaakt. In totaal kunnen er dagelijks vierhonderd passagiers een reservering maken. Als de proef succesvol is, wordt het systeem structureel ingevoerd, laat de luchthaven weten. Het idee is afgekeken van musea en pretparken zoals Disneyland, zegt een woordvoerder in het AD. (NRC)