In beeld

De eerste solotentoonstelling van autodidact Tjallinks

Deze fotoserie ‘La Trahison des Images’ uit 2017 is de eerste grote solotentoonstelling van fotograaf Justine Tjallinks (1984), een autodidact. Voor haar is het werk van René Magritte een belangrijkste inspiratie. De titel van de serie ‘La Trahison des Images’ is ontleend aan Magritte’s beroemde surrealistische werk uit 1929. Zoals hij een fictieve wereld creëerde om te kunnen omgaan met traumatische gebeurtenissen uit het verleden, heeft Tjallinks haar serie op een soortgelijke manier benaderd: het verduisteren van gezichten van modellen, het gebruik van witte duiven, het plaatsen van werk van de schilder in de achtergrond. Tjallinks affiniteit met buitenstaanders grijpt terug op haar gevoel ook zelf een buitenstaander te zijn geweest in het kleine dorpje van haar jeugd. Dat komt geregeld tot uiting in haar geënsceneerde portretten. De tentoonstelling van Tjallinks is tot en met 29 december te zien in Contour gallery, Rotterdam.
Puissant
Justine Tjallinks
Vision Future
Justine Tjallinks
La Memoire
Justine Tjallinks
Moi Meme
Justine Tjallinks
Revasser
Justine Tjallinks
Cacher
Justine Tjallinks
La Femme Vulnerable
Justine Tjallinks
La Fleur
Justine Tjallinks