Eredivisie

PSV met schrik vrij op Woudestein

PSV heeft zondagmiddag met krappe cijfers gewonnen bij Excelsior. Op het kunstgras in Rotterdam werd het 2-1 voor de koploper van de eredivisie.

PSV kwam na een klein kwartier spelen al op voorsprong door een eigen doelpunt van Jurgen Mattheij. De verdediger van Excelsior probeerde te voorkomen dat Luuk de Jong aan de bal kon komen, maar tikte de bal achter zijn eigen doelman. Vijf minuten voor rust schoot Hirving Lozano uit de draai de 0-2 op het scorebord. Voor de topscorer van de eredivisie was het zijn tiende doelpunt van het seizoen. Na de 1-2 van Ryan Koolwijk kwam PSV nog een paar keer goed weg, maar de ploeg hield stand.

Titelconcurrent Ajax hield door een 5-1 overwinning op Roda JC het gat met PSV op acht punten. Uitblinker Justin Kluivert hielp de thuisploeg over het dode punt. Na een slechte eerste helft stond het bij rust 1-1. De 18-jarige vleugelaanvaller maakte zijn eerste hattrick in de competitie, iets wat zijn vader Patrick Kluivert nooit lukte.

„Dat vind ik mooi. Iets wat mijn vader niet heeft bereikt, heb ik wel gedaan”, zei de gelukkige Kluivert bij Fox Sports. „Ik heb niet veel gespeeld de laatste tijd en mijn rendement was niet hoog. Ik heb vandaag bewezen dat ik het wel kan.”

De verrassing van dit seizoen, PEC Zwolle, pakte zaterdag de draad na de nederlaag tegen PSV weer op. De ploeg van trainer John van ’t Schip won bij sc Heerenveen met 2-1. Het was de eerste zege ooit van PEC in Heerenveen.

Nummer vijf FC Utrecht won met 1-3 bij Sparta, Vitesse, zesde, versloeg in Arnhem ADO Den Haag met 2-0. (NRC)