Twee doden en tientallen gewonden bij explosie in China

De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Explosies op werkplaatsen komen vaker voor in China.

Reddingswerker op de plek waar de explosie plaatsvond
Reddingswerker op de plek waar de explosie plaatsvond Foto Reuters/Stringer

Bij een grote explosie in de Chinese havenstad Ningbo zijn zondagochtend zeker twee mensen om het leven gekomen. Ook raakten meer dan dertig mensen gewond, van wie twee er ernstig aan toe zijn. Dat hebben lokale autoriteiten laten weten, melden Chinese staatsmedia.

De ontploffing vond plaats op de plek waar een fabriek eerder was afgebroken. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk en wordt onderzocht door de politie.

Door de ontploffing raakten auto’s en omliggende gebouwen beschadigd en lagen straten vol met puin. Ook stortten enkele leegstaande gebouwen in en sneuvelden bij andere panden de ruiten. Het dodental bleef laag omdat er geen woonhuizen vlak bij de rampplek stonden. Ningbo ligt aan de oostkust van China in de provincie Zhejiang:

Ongelukken met explosies komen vaker voor in China, waar op veel werkplaatsen een veiligheidscultuur ontbreekt. Een gigantische explosie op een chemicaliënopslagplaats in 2015 kostte toentertijd aan zeker 173 mensen het leven.