Frankrijk verslaat België en wint tiende Davis Cup

De Fransman Lucas Pouille domineerde in de vijfde partij de Belg Steve Darcis. In 2001 won Frankrijk voor het laatst het internationale tennistoernooi.

Het Franse team viert de overwinning op België.
Het Franse team viert de overwinning op België. Yoan Valat / EPA

Frankrijk heeft zondag in Lille voor de tiende keer de Davis Cup gewonnen. Het Franse tennisteam won in de finale tegen België met 3-2. Lucas Pouille versloeg in de vijfde partij de Belg Steve Darcis genadeloos met 6-3 6-1 en 6-0. De laatste keer dat Frankrijk won was in 2001.

De Belgen stonden vrijdag even voor nadat David Goffin in de eerste partij van de best-of-5-wedstrijd overtuigend gewonnen had van Pouille (7-5 6-3 6-1). Na winst voor Jo-Wilfried Tsonga op Darcis kwamen beide teams gelijk te staan. De Franse ploeg onder leiding van coach Yannick Noah won het dubbelspel zaterdag. Na een tweede zege van Goffin op Tsonga zondag (7-6 6-3 6-2), moesten Pouille en Darcis de beslissende wedstrijd spelen.

Het was voor het eerst dat Pouille (23) en Darcis (33) tegenover elkaar stonden, maar vooraf was de Fransman favoriet. Pouille is de nummer 18 van de wereld op het moment. Zijn tien jaar oudere tegenstander staat 76ste. De Fransman wist in een uur en 36 minuten de beker voor het gastland veilig te stellen.