Voetbal

Oranjevrouwen winnen tweede kwalificatieduel

Vivianne Miedema in actie tegen Slowakije.Foto Jakub Gavlak / EPA
Vivianne Miedema in actie tegen Slowakije.Foto Jakub Gavlak / EPA

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd in het kwalificatietoernoei voor het WK van 2019 gewonnen. In Senec boekte Oranje vrijdagavond een eenvoudige zege op Slowakije: 0-5. Al in de achtste minuut kwam Nederland op voorsprong. Stefanie van der Gragt kopte de bal vanuit een hoekschop in het doel. Vlak voor rust zorgden Sherida Spitse en Vivianne Miedema voor de 0-2 en de 0-3. In de 46ste minuut maakte Miedema ook de vierde Nederlandse goal. Het was haar 49ste interlanddoelpunt. In de blessuretijd van de tweede helft maakte Van der Gragt er met haar tweede treffer van de wedstrijd nog 0-5 van. Het eerste kwalificatieduel won de regerend Europees kampioen ook, nipt van Noorwegen, de belangrijkste concurrent in Groep 3 van de kwalificatie. Oranje gaat door de tweede zege aan de leiding in de groep. (NRC)