Openbaar Ministerie

‘Mishandeld stel Arnhem geen slachtoffer homohaat’

Vier jongens die verdacht worden van ernstige mishandeling van een homostel in Arnhem in april worden niet vervolgd voor discriminatie. Volgens het OM bleek uit onderzoek dat homohaat niet de reden was voor de mishandeling. De vier verdachten worden wel vervolgd voor mishandeling. Op 19 december is er een regiezitting, waar wordt besproken of nader onderzoek nodig is. De inhoudelijke bespreking, waarschijnlijk voorjaar 2018, is vanwege de jonge leeftijd van de verdachten achter gesloten deuren.

In april werden twee mannen van 31 en 35 ’s nachts aangevallen op de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Volgens het stel hadden de belagers het op hen gemunt vanwege hun geaardheid. Door een actie van sportjournalist Barbara Barend met de hashtags #handinhand en #allemannenhandinhand plaatsten bekende Nederlanders foto’s waarop ze hand in hand liepen. (NRC)