In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Supporters van de Keniaanse president Uhuru Kenyatta vieren dat de Hoge Raad twee petities heeft afgewezen die zouden gaan over een herverkiezing. Hierdoor blijft de verkiezing van Kenyatta wettig.
Foto Frederik Lerneryd / AFP
Deelnemers aan de Qingdao International Marathon rennen over de Jiaozhou Bay brug.
Foto China out / STR / AFP
Een baby van Rohingya-vluchtelingen wordt gewogen in het noodvoedingscentrum in het vluchtelingenkamp Balu Khali bij Cox’s Bazar in Bangladesh.
Foto Navesh Chitrakar / Reuters
Een Zimbabweaanse vrouw knielt bij de nationale vlag nadat oud-president Robert Mugabe zijn aftreden bekendmaakte.
Foto Marco Longari / AFP
Rohingya-vluchtelingen spelen een Birmees balspel in het Jamtoli vluchtelingenkamp in Bangladesh. Naar schatting hebben zo’n 618.000 Rohingya Birma ontvlucht.
Foto Munir Uz Zaman / AFP
Automonteur en lasser Sergei Koelagin haalt de sneeuw van zijn nieuwe Stinger-beeld in Divnogorsk, Rusland. In zijn vrije tijd maakt hij beelden van gebruikte auto-onderdelen.
Foto Ilya Naymushin / Reuters
In het Noord-Spaanse Gijon schijnt de zon eind november nog volop.
Foto Eloy Alonso / Reuters
Een nieuw kunstwerk van Asad Raza’s: een tennisbaan in de San Paolo Converso-kerk in Milaan.
Foto Miguel Medina / AFP
De Balder R, een sleephopperzuiger, heeft drie miljoen kubieke meter zand uit diep water gebaggerd in Australië. Het zand moet een buffer zijn tegen toekomstige stormen en kusterosie.
Foto Dave Hunt / AAP
Britse vakbonden demonstreren buiten het parlement in Londen, op de dag dat minister van Financiën Philip Hammond zijn begroting presenteert.
Foto Peter Nicholls / Reuters
De aankomende Zimbabweaanse president Emmerson Mnangagwa gebaart terwijl hij de supporters toespreekt op het hoofdkwartier van de ZANU-PF-partij. De foto is genomen voordat hij werd ingezworen.
Foto Jekasai Nijikizana / AFP
Een Syrische man naast het lichaam van dierbare in een geïmproviseerd ziekenhuis aan de rand van Damascus. Volgens berichten wordt er nog geschoten door regeringstroepen in de belegerde rebellenstad.
Foto Amer Almohibany / AFP
Familie van de slachtoffers kijken naar de rechter tegen de Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic. Hij krijgt voor het Joegoslavië-tribunaal levenslang wegens onder meer zijn leidende rol bij de volkerenmoord op moslims in Srebrenica in 1995.
Foto Dimitar Dilkoff / AFP
Zoals elk jaar doet de Amerikaanse president mee aan de Thanksgiving Kalkoen-ceremonie. Traditiegetrouw geeft de president één kalkoen gratie van de slacht: 'Drumstick' heeft geluk gehad.
Foto Michael Reynolds / EPA
In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. geeft James Shackelford een knipbeurt aan Reginald DuPree. Tijdens Thanksgiving draait het om delen.
Foto Chip Somodevilla / Getty Images / AFP
Koning Willem-Alexander brengt een bezoek aan een woonwagencentrum Beukbergen. Na tien jaar wordt de herstructurering van het woonwagencentrum afgerond, waarbij Beukbergen een 'gewone' woonwijk van Zeist moet worden.
Foto Koen van Weel / ANP
Voorstanders van de Libanese premier Saad Hariri staan in zijn huis in Beirut, Libanon. Hariri, die onlangs zijn ontslag had aangekondigd, zei dat hij tijdelijk zou afzien van zijn ambt in opdracht van de president van het land.
Foto Wael Hamzeh / EPA
Mensen kijken naar een boom bedekt met zout uit een zoutformatie, in het midden van de Dode Zee, in de zuidelijke gebieden bij Ein Bokek, Israël.
Foto Abir Sultan / EPA