Verdachte zaak-Savannah blijft in hechtenis

De minderjarige jongen blijft ten minste tot eind januari vastzitten. Augustus werd de zeventienjarige verdachte moord ten laste gelegd.

Het lichaam van de veertienjarige Savannah werd in juni in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten gevonden.
Het lichaam van de veertienjarige Savannah werd in juni in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten gevonden. Foto Eric Brinkhorst/ANP

De minderjarige verdachte van de moord op het veertienjarige meisje Savannah uit Bunschoten blijft voorlopig in hechtenis. Het Openbaar Ministerie meldt vrijdag dat de zeventienjarige jongen in ieder geval tot 26 januari vast zal zitten.

Het is de tweede keer dat de voorlopige hechtenis wordt verlengd. In eerste instantie werd uitgegaan van doodslag maar die eis werd aangepast na de vondst van nieuw bewijs in het internetverkeer van de jongen. Eind augustus werd de zeventienjarige verdachte door het OM alsnog moord ten laste gelegd.

Omdat de verdachte minderjarig is, vindt de behandeling van de zaak achter gesloten deuren plaats. Hij was zestien toen Savannah om het leven kwam.

Lees ook: Het dorp voelt mee met de moeder van Savannah

Het lichaam van Savannah werd in juni gevonden op een industrieterrein in Bunschoten-Spakenburg nadat zij drie dagen was vermist. De verdachte uit Den Bosch werd kort na de vondst van het lichaam aangehouden. Hij kende het slachtoffer via sociale media.